Tuncel Kurtiz'in aramızdan ayrılışının 5. yılı

Usta oyuncu Tuncel Kurtiz, arkasında yüzlerce film, tiyatro oyunu ve dizi bırakarak 27 Eylül 2013'de yaşama veda etti

KALP KRİZİ GEÇİRDİ

27 Eylül 2013'te İstanbul Etiler'deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 77 yaşında hayata gözlerini yuman Tuncel Kurtiz'in ölüm haberi; hayranları, yakınları ve sanat dünyasını yasa boğdu.

RAMİZ DAYI

Tuncel Kurtiz vefat etmeden önce 2009-2011 yılları arasında Kenan İmirzalıoğlu ile başrolü paylaştıkları 'Ezel' dizisindeki 'Ramiz Dayı' karakteri ile hafızalarımıza kazındı.

BİRÇOK ÖDÜL ALDI

Birçok ulusal ve uluslararası ödülünün yanı sıra, Ekim 2011'de 48. Altın Portakal Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülü aldı.

MEZARI EDREMİT'TE

Tuncel Kurtiz, 29 Eylül 2013'te Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Çamlıbel köyünde defnedildi. Geçen yıl hayranları Tuncel Kurtiz'in ailesine '3 yıl geçmesine rağmen bu mezar neden yapılmaz' diyerek tepkilerini dile getirdi. Ailesi ise bu tepkilerin ardından mezarın Tuncel Kurtiz'in hayat görüşünü temsil ettiğini ifade ederek gereken zamanda müdahale edileceğini belirtti.

''Bütün insanların kardeş olduğuna inanıyorum''

Beşiktaş taraftarı olan Tuncer Kurtiz, takımı ve Çarşı gurubu için bir röportajında şu sözleri söylemişti: "Biz dünyayı değiştirmek istedik ama olmadı, ama dünya da bizi değiştirmedi. Hayallerim var, ütopik dedikleri düşüncelerim var. İnsanlığın daha adil, güzel bir dünyada yaşamaya hakkı olduğuna inanıyorum. Bütün insanların kardeş olduğuna inanıyor, ırkları küçümsüyorum. Ben muhalifim, onun için Beşiktaş'ın Çarşı grubundan yanayım"

(En ilginç magazin haberlerini anında öğrenmek için instagram'daki @bilalozcannofficial ve @bilalozcancom hesaplarımızı da takip edebilirsiniz)

YORUM YAP
YORUMLAR