Süperliği annemden öğrendim

Yeni nesil süper modelliğin kitabını yine bir efsane yazdı: Cindy Crawford, kızı Kaia Gerber ile moda dünyasına yeniden ‘süper’ kavramını getirdi.

 

Düşünün ‘süpermodel’ kavramının yaratıcısısınız. Doksanlardan günümüze gelmiş geçmiş en ikonik model olarak anılıyorsunuz. Filtresiz, ‘neyse o’ analog fotoğrafçılık döneminde 60 saniye içerisinde 37 farklı kare verecek kadar yeteneklisiniz.  

Yaşınız kemale eriyor, çoluk çocuk sahibi oluyor, tacı yeni nesle devrediyorsunuz. Ama o da nesi? Gelen gideni fena halde aratıyor; yerinize gelenler envai çeşit müdahaleye rağmen hep aynı kareyi, hep aynı duruşu, hep aynı bakışı verecek kadar donuk, sönük...

Doksanların en ünlü süpermodeli, büyük beşlinin lideri Cindy Crawford, “İş başa düştü” diyerek  kızını tahtına koymak için yetiştirdi. Sonuç: Süpermodel kavramının 2.0 sürümü Kaia Gerber.

 

Cindy’nin henüz 16 yaşındaki kızı Kaia ile Berlin’de buluşmadan önce, beklentilerim biraz düşüktü. Kate Moss’tan Gisele Bündchen’e, Victoria’s Secret’ın tüm modellerine herkesle konuştum. Çoğunlukla sükut-u hayal. Ya aşırı filtre ya gereksiz ego çıkıyor bahtınıza. Aklıma Kendall Jenner’ın robotu andırmayan haliyle ezberletilmiş cümleleri donuk bir ifadeyle tekrarlaması, Bella Hadid’in ölü balığa gönderme yapan gözleri geldi. Berlin’deki röportaja bu önyargılarla gittim. Hatta “Özel hayatla ilgili soru sorulmasını istemiyoruz” şartı gelince şöyle düşündüm: “Ne soracağım pardon, ‘çıktığın var mı’ mı diyeceğim?”

Ama durum farklı: Cindy Crawford, kendi kızı -ya da klonu- olan Kaia Gerber’la süpermodelliğin kitabını yeniden yazmış.  

1- Hayatımda gördüğüm en zarif model.
2 - Tüm cevaplar çalışılmış olsa da en içten görüneni.
3 - Ne donuk, ne laubali, ne şımarık, ne çocuksu. (Hürriyet)

YORUM YAP
YORUMLAR