Seks Vajinayı Genişletir mi?

Seksin ve doğumun vajinayı kalıcı olarak genişlettiğine dair pek çok bilgi var. Ancak işin gerçeği nedir?

Seks vajinayı genişletir mi?

Vajinanın esnekliği inanılmaz. Bir tampon, bir penis ve hatta bir bebek boyutunda genişleyebiliyor. Ancak seks gerçekten vajinanın kalıcı olarak genişlemesine neden oluyor mu? Bu sorunun cevabı yıllardır tartışılır durur. Peki doğru cevap ne?

Women's Health'e açıklamalarda bulunan Dr. Michelle Metz vajinayı seks sırasında açılıp orjinal haline geri dönen kaslı bir lastiğe benzetiyor. Bu durumda cevap evet gibi gözüküyor ancak ilk cinsel ilişkiniz vajinanızın boyutunun değişmesine neden olabiliyor. Vajinal girişi kaplayan kızlık zarı yırtıldığında vajina girişinin boyutu genişliyor.

Jinekolog Metz, farklı penis boyutlarında erkeklerle birlikte olunduğunda vajinal girişin genişleyebileceğini ancak ilişki sonrasında tekrar eski haline döneceğini söylüyor. "Seksin tek başına vajinanızı kalıcı olarak genişletmesi imkansız" diye ekliyor. Vajina kalıcı olarak genişlemese de fazla gerildiğinde kağıt kesiği gibi küçük yarıklar ve sızlamalar olabilir.

Ä°lgili resim

Pek çok kadının bu konuyu dert ettiğini belirten kadın sağlığı uzmanı Dr. Jennifer Wider vajina girişinin ortalama genişliğinin 2 ila 3.5 cm arasında değiştiğini söylüyor. "Bazı kadınlar labianın görüntüsünü bazıları ise fazla gevşek oluşunu dert ediyor" diyen Wider, pelvik duvarı egzersizinin vajinal duvarı güçlendirebileceğini ekliyor. Bu şekilde hem cinsel fonksiyonu gelişecek hem de idrar yolu problemleri azalacak.

YORUM YAP
YORUMLAR