Sandığımızdan Çok Kilo Aldıran Alışkanlıklar

İşte Diyetisyen Elif Erkin’e göre hiç fark etmeden tükettiğiniz, kilonuzu olumsuz etkileyebilecek bazı tercihler...

Sağlıklı beslenmenin moda olduğu yıllardayız. Hemen hemen herkes bu akımdan az bile olsa etkileniyor, beslenmesinde daha sağlıklı seçimlere yöneliyor. Bu elbette mutluluk verici ancak sağlıklı gıdalar söz konusu ise sınırsız tüketme özgürlüğü düşüncesi en sık yapılan hatalardan bir tanesi.

Sağlıklı beslenmeye çalışıyor ama yine de istediğiniz forma ulaşamıyorsanız ya da kilo kaybetmeye çalışırken duraksama dönemine girdiyseniz gözden kaçan bir şeyler olabilir!

Sandığımızdan Çok Kilo Aldıran Alışkanlıklar

Light ürünler

Light ifadesi bulunan ürünlerde kalori içeriği sıfır değildir. Light ürünler referans ürüne göre %25 oranda kalorisi azaltılmış ürünlerdir. Yani light diye seçtiğiniz üründen 100 kalori yerine 75 kalori alıyorsunuz demektir.

Bu bir avantajdır ancak gözden kaçırmamamız gereken bir nokta var. Daha az kalori içermesi nedeniyle sınırsızca tüketilebileceği anlamı taşımaz. 

light ürünler ile ilgili görsel sonucu

 

Kremalı veya aromalı kahveler

Kahve, doğru tercihlerle değerlendirildiği sürece zihinsel fonksiyonları destekler ve yüksek antioksidan kapasiteye sahiptir. Hatta kahve tüketimi metabolizmayı hızlandırır, iştahı baskılar ve bu nedenle kilo vermek isteyenler için oldukça keyifli bir seçimdir. Fakat kahveyi doğru şekilde seçtiğimiz sürece.

Kahvenizde kullanılan şeker şurupları, sos ve kremalar bir kupa kahveyi yüksek kalorili bir öğüne eşdeğer olacak şekilde 400-500 kaloriye kadar çıkarabilir. Bu nedenle kahve tercihinizi krema ve şurup ilavesi olmadan sade ya da sadece süt kullanarak yapmanız daha sağlıklı bir tercih olacaktır.

kremalı kahve ile ilgili görsel sonucu

ELİF ERKİN

YORUM YAP
YORUMLAR