Kurtlar Vadisi ilk 10'a bile giremedi!

Bir döneme damgasını vuran ve izleyenleri ekran başına kilitlemeyi başaran Türk dizileri listelendi.

 

IMDB tarafından gelmiş geçmiş en iyi Türk dizileri açıklandı. Listede gözler Kurtlar Vadisi'nin yer almaması ise dikkatlerden kaçmadı.

10- 7 NUMARA

Üniversite eğitimi almak için çeşitli yörelerden gelmiş 4 şehirli kız ve 2 taşralı erkek öğrencinin ve bunların peşine takılan 1 taşralı işsizin, sosyal ve kültürel yönden farklılıklarına değinilmiş, bununla birlikte birbiriyle olan ilişkilerinde yaşadıkları güçlükler ekrana yansıtılmıştır.

9- BEŞ KARDEŞ

Beş kardeşten oluşan bu aile, eski bir mahallede, dededen kalma ahşap bir konakta birlikte yaşamaktadırlar. Kardeşlerin en büyüğü Sait, depremde anne ve babalarını kaybettiklerinden beri ailenin babası gibidir. Tüm kardeşleri, her türlü zorluğa rağmen bir arada tutmayı başarmıştır.

8- SÜPER BABA

Dizide üç çocuklu boşanmış bir baba olan Fikret Aksu namıdiğer Fiko'nun (Şevket Altuğ), çocuklarıyla olan ilişkileri ve aşkları konu alınmıştır. Fiko, Çengelköy'de sabit bir işi olmayan yardımsever bir insandır.

7- İKİNCİ BAHAR

O efsane dizi, iki çocuklu dul bir kadının çocuklarıyla birlikte hem de İstanbul gibi büyük bir şehirde hayatta kalma mücadelesini anlatan İkinci Bahar'dı. Dizinin Hanım adlı ana karakterlerinden birini Türk sinemasının Sultan'ı Türkan Şoray canlandırıyordu.

6- TATLI HAYAT

Feraye ve Kaya'nın gündelikçisi olduğunu öğrenen İhsan, Sevinç için de bir hizmetçi tutmak istemektedir. Fakat Sevinç bu fikre şiddetle karşıdır.Bir yandan ihsan Sevinç'i sosyetik hayata alıştırmaya çalışmakta, bir yandan da hiçbir şey yapmadan evde oturmak Sevinç'i rahatsız etmektedir. 

5- 46 YOK OLAN

Türkiye'nin sayılı genetik profesörleri arasında yer alan Murat GÜNAY (Erdal Beşikçioğlu); tedavisi mümkün olmayan bir hastalık sonucu beş yıldır komada bulunan kız kardeşi Ezo'yu (Ayça Eren) hayatta tutmaya çalışan, kendisini bu hastalığın tedavisine adamış bir profesördür.

4- KARANLIKTA KOŞANLAR

Bir seri katilin işlediği cinayetler, bunu çözmeye çalışan emniyet ve çocukluktan beri arkadaş olan üç insanın bakışlarından hayatı anlatmalarıdır.

3- EZEL

Dizide; arkadaşlarının ve sevdiği kadının ihanetine uğrayan Ezel, hapisteki yol arkadaşı Ramiz Dayı ile birlikte yaptığı planla ondan her şeyini çalan insanlardan intikamını alıyor.

2- BEHZAT Ç.

Behzat Ç. , 1985 yılında Polis Akademisi'nden mezun olmuş, Cinayet Büro'da görev yapan bir Polistir. Hizmet verdiği süre içinde aldığı kıdem tenzilleri nedeni ile Başkomiser olarak kalmıştır. Ekibi ile beraber Ankara'da işlenen cinayetleri çözmeye çalışmaktadır.

1- LEYLA İLE MECNUN

Mecnun, ilkokul yıllarında trafik kazası geçiren ve kaza sonunda felç olan bir çocuktur. 103 bölüm yayınlanan dizi, aslında felçli Mecnun'un aklından geçen koca bir hayal ürünüdür. Annesi Mecnun'a bakamaz ve oğlunu terk eder. Aslında taksici olan babası İskender ise işini bırakıp oğluyla ilgilenmeye başlar.

Kurtlar Vadisi 25. sırada yer aldı.

YORUM YAP
YORUMLAR