Kırmızı halının en şıkları kim?

Bugün Pantene Altın Kelebek günü! Bu önemli organizasyonda yine şıklık yarışı yaşanacak. Peki geçen sene sınavı kimler geçti, bu senenin favorileri kim?

Aslı Barış: Sevgili konsey üyeleri, bugün çok önemli bir gün; Pantene Altın Kelebek günü... Heyecan da haliyle dorukta... Moda Konseyi olarak canlı yayında olacağız ve yıldızların stil tercihlerini bolca konuşacağız. Ama öncesinde hatırlayalım: Geçen seneden aklınızda kalan bir favori var mı?

Ceylan Atınç: Kendim hazırladım diye demiyorum ama gerçekten Burcu Biricik’e Tuvanam’ın püsküllü hafif dönem esintili elbisesi, bordo ruju ve saçı çok yakışmıştı. Neslihan Atagül gecenin ev sahibi olarak son iki yıldır çok şık. Bir diğer aklımda kalan isim de Hazal Filiz Küçükköse. Ayrıca Başak’ı her daim çok beğeniyorum; kırmızı halıda straplez de çok güzel durmuştu. 

Başak Dizer Tatlıtuğ: Teşekkürler Ceylancım. Elbisenin markası Museum of Fine Clothing’di. Geri dönüp bakınca Neslihan Atagül ve Hakan Yıldırım işbirliğini çok beğenmiştim. Ama tüm zamanlar içinde favorim Ahu Yağtu’nun beyaz elbisesiydi.

Aslı Barış: Kırmızı halı demişken... Bu hafta iki önemli etkinlik gerçekleşti; “Hakan: Muhafız” dizisinin ve “Bizim için Şampiyon” filminin galaları... Hakan Yıldırım çoğu yıldızın tercihi oldu: Hazar Ergüçlü, Farah Zeynep Abdullah ve Ayça Ayşin Turan gibi... Üçlüden hangisinin tarzını beğendiniz?

Başak Dizer Tatlıtuğ: Üçü de çok güzel olmuş. Hakan Yıldırım’ın o kadar belli bir stili var ki hemen tanıyorsunuz. O kodu hiç bozmuyor. Hazar’ın ayakkabılar çok doğru olmuş. Farah muhteşem gözüküyor; saç-makyaj ve kıyafet ile 10 numara.

Ceylan Atınç: Hepsinin de farklı bir havası var. Hazar Ergüçlü’ye mini çok yakışıyor; dekoltesi de nefis. Ama en çok saç ve makyajını beğendim. Farah Zeynep Abdullah çok seksi görünüyor. Saç-makyaj işini nihayet çözdük sanırım kırmızı halıda. Ben üç ismi de beğendim. Ayça Ayşin Turan farklı bir ayakkabı tercih edebilirmiş.

Aslı Barış: Bence de dekoltesi harika ama eteğindeki tül kısmından emin değilim. Sanki sonradan eklenmiş gibi duruyor. Ayakkabı konusuna da katılıyorum. Farah Zeynep Abdullah’a gelince, gerçekten muhteşem olmuş. Tepeden tırnağa harika, elbisesindeki yıldızlar gibi ışıldamış.

Aslı Barış: Chanel defilesine gelelim; “Walk like an Egyptian” şarkısından ilham alınarak hazırlanan, Mısır temalı bir şov izledik. Özellikle Pharrell Williams’ın tarzı çok konuşuldu. Yorumlarınızı alalım...

Başak Dizer Tatlıtuğ: Williams benim son zamanlarda ikonik müzisyenler adına beğendiğim isim. Onunla ilgili Hürriyet’e uzun bir yazı da yazmıştım Aslı, hatırlarsın. Chanel birlikteliği 2014’te başladı. Karl Lagerfeld’in kısa filminin müziklerini yapmıştı. Sonra Adidas, Chanel ve Williams sneaker çıkarttı. 2019 pre-fall koleksiyonunda tasarımcılık yapacağını geçen sene duyurmuşlardı. Ben parçaları her zaman çok ikonik ve farklı kullandığını düşünüyorum, o çok iyi bir ilham örneği.

Ceylan Atınç: Metiers d’art her yıl farklı bir şehirde düzenlenen tematik bir defile. Daha önce Bizans temalı bir gösterimi Çırağan’da yapmıştı Chanel, keşke seneye İstanbul’da olsa... 
Pharrell’e gelince, artık Chanel ile beraber anılıyor. Karl Lagerfeld ile iyi anlaşıyor. Enerjisine bayıldığım bir adam; yaşlanmıyor. Yalnız bu defiledeki hali bana Michael Jackson’ın Eddie Murphy ve Iman’la oynadığı “Remember The Time” klibini anımsattı. 

Aslı Barış: Ben de aynı şeyi düşündüm, makyajdan herhalde. Temayı anlamayanı döverler bu makyajla zaten. 
Ama bu bir şov neticesinde. Ve Chanel tematik defile düzenleme konusunda rakipsiz bence.

Kürk yasaklanmalı

Aslı Barış: Chanel demişken bir güzel haber; marka kürk kullanımını yasaklayanlar listesine katıldı. Ne diyorsunuz bu gelişmelere, sizce günümüzde kürk olmalı mı modada?

Ceylan Atınç: Chanel’den yazılı bir açıklama göremedim ama PETA ve WWD yayınladığına göre doğru olmasını umalım. Egzotik deri ve kürk kullanımı katliamdır. Günümüzde bu deri ve kürkler suni bir şekilde vegan deri olarak pek de güzel üretilebiliyor. Kaz tüyü monta veya kürke günümüzde kimsenin ihtiyacı yok; yabani hayvanların derisini üzerimizde taşımaya da... Bunun lüks algısından çıkması için Chanel gibi markaların kullanmaması çok önemli.

Başak Dizer Tatlıtuğ: Markalar artık durdurulamıyor bu konuda. Ardı ardına tüm markalar bu yolu tercih etmeye başladı. PETA’nın sitesinden kürk kullanmayan markaların listesini bulabilirsiniz. Chanel’in de bu kararı çok iyi. Biz de ortağım Deniz (Marşan) ile senelerdir kürk karşıtı olduğumuzu, yaptığımız styling’lerde asla kürk kullanmayacağımızı söylüyoruz zaten.

Aslı Barış: Bence toptan yasaklansın. Süs-püs uğruna hayvanların katledilmesi kabul görecek bir şey değil. Bu konuda çok ciddi kanunlar, yaptırımlar olsun. İlla kürk giymek isteyenler varsa, suni olanlar da gayet iyi duruyor.

(En ilginç magazin haberlerini anında öğrenmek için instagram'daki @bilalozcannofficial ve @bilalozcancom hesaplarımızı da takip edebilirsiniz)

YORUM YAP
YORUMLAR