Hızlı bronzlaşmak için öneriler...

Özellikle beyaz tene sahip kişiler daha hızlı ve daha acısız bir biçimde bronzlaşmak ister. Hızlı olurken bir yandan da lekesiz bir şekilde bronzlaşmak da önemlidir.

Daha hızlı bronzlaşmanızı sağlayacak 15 şey

Ä°lgili resim

1. Eğer açık tenli iseniz kakao yağı kullanarak daha hızlı ve daha acısız bir şekilde bronzlaşabilirsiniz.

2. Eğer biraz daha koyu tenli iseniz ve cildiniz yanmazsa bebek yağı kullanarak çok hızlı bir biçimde bronzlaşabilirsiniz.

3. Havuç yağı ile kayısı yağını karıştırarak hızlı bronzlaştırıcı bir yağ elde edebilirsiniz.

4. 30 gram saf çikolata, 15 gram susam yağı, 15 gram zeytin yağı, 5 gram bergamot yağını karıştıracak elde edeceğiniz yağ karışımını güneşlenmeden önce cildinize sürerek daha hızlı güneşlenmeyi sağlayabilirsiniz.

5. Güneş kreminizi sürdükten sonra güneşlenmeden önce saf zeytinyağı sürerek hem daha hızlı bronzlaşabilir hem de cildinizi yumuşatabilirsiniz.

6. Kol ve bacak bölgelerinin hızlı bronzlaşması için kola sürebilirsiniz ama diğer bölgelere sürerken temkinli olmakta fayda var. Ayrıca kolada bulunan yüksek miktardaki asit cildiniz için oldukça zararlıdır, bu da aklınızın bir köşesinde bulunmalı.

7. Turuncumsu bir bronzluğa kavuşmak için havuç yağını deneyebilirsiniz.

8. Cildinizin daha hızlı bronzlaşmasını sağlayacak Beta Karoten içeren takviye ilaçları deneyebilirsiniz.

9. Dört ölçek kayısı yağı, 1 ölçek Hindistan Cevizi yağı, 1 ölçek susam yağı ve 1 ölçek havuç yağından oluşan bir yağ karışımını kullanarak çok hızlı bir biçimde bronzlaşabilirsiniz.

10. Bronzlaşmadan önce çok sert olmayan bir banyo lifi veya kese ile tüm vücudunuzu ovarak ölü derilerden kurtulmanız daha hızlı bronzlaşmanızı sağlayacaktır.

11. Güneşe çıktığınız ilk günlerde daha yüksek faktörlü kullandığınız koruma kremlerinin ilerleyen günlerde faktörünü düşürerek daha hızlı bronzlaşabilirsiniz.

12. Tatilde güneşlenmeden önce solaryum merkezlerinden bir kaç seans alarak cildinizi güneş ışınları için hazırlayabilir ve bronzlaşmaya bir kaç adım ilerden başlayabilirsiniz.

13. Cildinizdeki bronzluğun altın tonlarında olmasını istiyorsanız tercih edeceğiniz kremlerin E vitamini içermesine özen gösterin.

14. Güneş yağınızın içerisinde yanıkları önleyen Aloe Vera ve cildi hızlı nemlendiren Macadamia fıstığı bulunması cildinizi hem korur hem de daha hızlı bronzlaştırır.

15. Havuzda veya denizde suyun yansıtıcı etkisinden faydalanmak için suya yakın bir yerde güneşlenmeyi tercih edin.

Güneşin Zararlı Işınlarından Korunmak İçin Bunlara Dikkat

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Didem Mullaaziz güneşe uzun süreli maruz kalmanın cilt kanserine sebep olabileceğini belirtiyor ve uyarıyor.(1)

1. Saat 11:00 ve 15:00 arasında güneş ışınları dik bir şekilde geldiği için cildinize zarar verecektir, bu saatlerde çok güneşte kalmamaya dikkat edin.

2. Güneşten korunmak için aldığınız ürünlerin UV B’ye karşı olduğu kadar UV A’ya karşı da koruması olmasına dikkat edin.

3. Güneşe çıkmadan önce A vitamini içeren yiyecekler tüketerek güneşin zararlı ışınlarına karşı cildinizi koruyabilirsiniz.

4. Güneşten korunmak için 50 faktör veya daha üzerinde koruma sağlayan kremler seçin.

5. Cildinizde lekeler ve kızarıklıklar oluşmaması için parfüm sıkılmış bir ciltle güneşe çıkmayın.

6. Güneşe çıkmadan en az 30 dakika önce güneş koruyucu kremleri sürdüğünüzden emin olun.

7. Gün boyunca sık sık havuza ve denize giriyorsanız, girip çıktıktan sonra mutlaka güneş kreminizi tekrar sürmeyi unutmayın.

8. Sudan veya denizden çıktığınızda damlaların güneş lekelerine dönüşmemeleri için iyice kurulandığınızdan emin olun.

9. Güneş ışınları omuz, sırt ve göğüs gibi bölgelere daha dik geleceği için bu bölgeleri ekstra bir hassasiyet içinde koruyun.

10. Güneş koruyucuları düzenli bir şekilde sürülmediğinde homojen olmayan lekeli bir bronzlaşma görülür, bu yüzden güneş kremini sürerken iyice her yere sürdüğünüzden emin olun.

YORUM YAP
YORUMLAR