Erkeklerin dikkat etmesi gereken en önemli husus

Kadınlarla ilgili konular, insanlığın başlangıcından beri erkeklerin ilgi alanına girmiştir. İlk çağlardan tutun da günümüze gelene kadar kadın-erkek ilişkisi düşlediğimiz kadar kolay olmamıştır hiç.

Erkeğin, deyim yerindeyse kadını tavlaması için eski çağlarda güç, kuvvet, liderlik vb. gibi öğeler ağır basıyordu. Fakat günümüzde bunların olması yeterli olmuyor. Kadınların ilgisini çekebilmek için eski çağlarda çekiciliğe sebep olan öğelerin de olması gereklidir diyebiliriz. Çünkü kadın, erkekte o yeteneği görmek ister ancak arka planda durmasını yeğler.

Kadınların tavlamak için çeşitli yollar deneyen erkeklerin olduğunu biliyoruz. Kadınları etkileme konusunun son zamanlarda bir sanat haline geldiğini söylemek yanlış olmaz. Hatta bu sanat erkeği bir filozof haline bile getirebilir. Çünkü iletişim yollarının ve söz gelimi insan vitrininin çok çeşitlenmesi ile erkekler aktif beyinler haline geldi. Bu aşamada ilk etkinin çok önemli olduğu konusunda da neredeyse herkes hemfikir.

İlk izlenim günümüzde sadece kadın-erkek ilişkisinde değil; iş yaşamı, ev ortamı, müşteriye hitabeden işletmelerde de çok önemli hale geldi. Basit bir örnek verecek olursak, ferah bir girişi olan ve güler yüz ile karşılandığımız bir cafe her zaman seçeneklerimiz arasında yer alacaktır.

Kadınların bakmaya bile tenezzül etmeden geçeceği erkeklerden olmak istemeyiz. Bu yüzden “acaba, hmmm, vaovv” iç seslerini duyar gibi olabilmenin yollarını uygulamak yararlı olacaktır. Bunun için dış görünüm çok önemlidir. Bu konuyla ilgili olarak yapılan araştırmalarımızı aşağıda sizlerle paylaştık.

1. Saç ve Sakal Uyumu

Kadınlar kendilerine güzellik katmak için makyaj silahını kullanırlar. Fakat erkeklerin böyle bir şansı bulunmaz. Erkekler ise kendilerine yakışıklılık ve karizma katmak için saç-sakal ikilisini kullanır. Çünkü saç-sakal kombinasyonu ya da sadece ikisinden birinin, kadınların ilk baktıkları yerler arasında olduğu tespit edilmiştir. Erkeklerin dikkat etmesi gereken en önemli husus saçlarını çok uğraşmış bir görünümden uzak tutmaktır. Yani saç şekillendiricilerin dozu iyi ayarlanmalı ve birazcık da olsa dağınık bir görünüm vermeli ki kızlar açısından ava çıkmış bir görünümden uzak kalabilelim.

Saç-sakal ikilisinin standart kesim ve şekillendirmelerden ziyade, kafa ve yüz şekline uygun olması gerektiğini savunuyoruz. Bu ikilinin takma saç ya da takma sakal gibi durmaması önemlidir. Bu yüzden iyi bir kuaförden destek alınabilir ya da araştırmalar yapılarak kendi imajımızı kendimiz belirleyebiliriz.

2. Eller Önemli

Erkeklerin vitrini olan ve kadınların dikkat ettiği bir diğer önemli nokta ise ellerdir. Kadınların ellerin temizliğine verdiği önemi hemen hemen herkes bilir. Kadınların aradığı temiz elden kasıt, ellerin sürekli yıkanması değildir. Burada en önemli husus tırnak bakımıdır. Tırnakların uzun olması hatta daha da önemlisi tırnak içlerinin temiz olmaması, ilişkinin bitiş noktasını belirleyebilir.

Kadınlar erkeklerin ellerine bakarak yaptığı iş konusunda yorumlar yapabilir. Eller iri ve çatlaklar varsa erkeğin ağır işlerle uğraştığını, kibar ve pürüzsüz bir el söz konusuysa eğer beyinsel işlerde çalıştığını düşünürler. Bu konuda ellerimizin bakımlarına dikkat etmek önemlidir. Nemlendirici kremler ve aşırıysa el üstü kıllarımızın azaltılması erkeklere avantaj sağlayacaktır.

3. Kalça Bölgesi

Kadınların ilgisini çekebilmeyi başaran, erkekteki diğer noktalardan birisi de kalçadır. Yemeğin salçalısı kadının kalçalısı sözünden yola çıkarak bir mantık yürütmek burada yanlış olur. Çünkü erkekte aranan kalça hafif kavisli ve sıkı bir popodur.  Yapılan araştırmalara göre, kadınların bir kısmının hafif kavisli bazılarının da kavisli ve sert popolardan hoşlandığı tespit edilmiştir. Buradan hareketle, kadınların hoşlanabileceği bir popoya yönelik spor hareketlerine çalışmalıyız. Squat bu konuya çözüm olabilecek önemli bir egzersiz biçimidir.

4. Omuzlar

Erkekler nasıl ki kadınlarda ince bir bel vb gibi bazı fiziksel özelliklere hasta olabiliyorsa, kadınlarda da durum böyle olabilir. Geniş omuzların altına dizilen bir erkek iskeleti kadınların içini gıcıklayan nitelikte olabiliyor. Yapılan araştırmalara göre, bir grup erkeğin seçimi üzerine yapılan deneylerde kadınların daha çok geniş omuzlularda karar kıldığı görülmüştür. Bu konuyla ilgili biraz iddialı konuşacak olursak geniş omuzlar söz konusu olduğunda yakışıklılığın 2. plana atıldığı dahi görülmüştür.

Geniş omuzların altına dizilen ortalama bir vücut ile çok çekici hale gelebilen erkekler, tıpkı ince belli bir kadının sahip olduğu göğüslerle eşdeğerdir. Buradan empati yaparak iyi bir görünüme kavuşabilmek için daha istekli olabiliriz.

5. Kol ve Göğüs Bölgesi

Kadınlar karakterini sevdikleri bir erkeğin tam olmasını isterler. Onlara göre tam olmak için az da olsa kaslı bir vücut yeterlidir. Bu yüzden kolların ve omuzların belirgin olması kadınları etkilemeye yönelik bir özellik olabilir. Bu özellikler birçok kadının ilk baktığı yer olmasa da, kontrol defterine tik koymak istedikleri bölümlerdendir. Kadının kendini güvende hissetmesini sağlayan bu görünüm, romantizm için de kullanılabilir.

6. Gözler

Kadınlar, erkeklerin gözlerinden bazı şeyleri anlama konusunda uzmandırlar. Bu yüzden bir kadınla bakıştığımız zaman oldukça cesur olmalıyız. Olası bir göz kaçırma durumunda kadın bunu cesaretsizlik olarak yorumlayabilir. Göz kaçırma durumu bizi yalancı konumuna bile düşürebilir. Gözlerimizin kadınlarda bir etki yaratması, ilk etapta gözlerimize kalmış bir iştir. Göz rengimiz ya da göz yapımız kadındaki ilk etkiyi belirler. Sonrasında ise bunu pekiştirmek bize kalmıştır. Konuşmaların derinliğine göre ayarlanan bakışlar ve çekici bir gülümseme kadının gözünden kalbine giden bir yol olabilir. Hatırlatalım ki; göz rengi burada ikinci plandadır, esas olan gözlerdeki bakışın çekiciliği ve derinliğidir.

7. Ayakkabılar

Ayakkabı konusu kadınlarda adeta bir takıntıdır. Yukarıda saydığımız özellikleri gözden geçirerek kafasında hızlıca yorumlayan kadın, o esnada en aşağıya iner. Burada görmeyi umduğu şey bakımlı ve temiz bir ayakkabıdır. Ayakkabıya uygun bir çorap seçimi de bununla eşdeğer bir öneme sahiptir.

(En ilginç magazin haberlerini anında öğrenmek için instagram'daki @bilalozcannofficial ve @bilalozcancom hesaplarımızı da takip edebilirsiniz)

YORUM YAP
YORUMLAR