Demet Şener müjdeli haberi aldı

Demet Şener’e mahkemeden güzel haber! Artık Demet Şener ve Cenk Küpeli’nin evlenmesi için hiçbir engel kalmadı…

İbrahim Kutluay’dan 2 ay önce boşanan Demet Şener, yasa gereği yeniden evlenebilmek için 300 gün şartı koyan iddet müddetinin (bekleme süresi) kaldırılması için dava açtı.

İş insanı Cenk Küpeli ile bir süredir birlikte olan Şener, dava dilekçesinde “Medeni kanunun 132. maddesi gereği ‘kadın, evliliğin sona ermesinden başlayarak 300 gün geçmedikçe evlenemez.’ demektedir.

Yeniden evlilik yapma ihtimalim bulunduğundan hamile olmadığının tespitiyle iddet müddedinin kaldırılmasını talep ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Akşam’ın haberine göre; Demet Şener, mahkemede erkek arkadaşıyla olan fotoğraflarını delil olarak sundu. Talebi değerlendiren mahkeme, Şener’in hastaneden aldırdığı raporda hamile olmadığının tespit edilmesi üzerine 300 günlük iddet müddetinin kaldırılmasına karar verdi.

300 GÜNÜ BEKLEMEYECEK

Yasaya göre evlilik sona erdiğinde, erkek istediği zaman evlenebilirken kadın 300 gün beklemek durumunda. Bu süre, kadının hamile olması halinde doğacak çocuğun babasının kim olduğunun belirlenmesinde karışıklık yaşanmaması için konuyor.

YORUM YAP
YORUMLAR