Can Yaman'ın dev afişi Fransa'nın Cannes caddelerinde!

Cannes’da 14 Ekim’de başlayan ve dizi filmlerin, TV formatlarının uluslararası pazarlandığı en büyük fuar olan MIPCOM’da ‘Erkenci Kuş’ dizisi de bir kez daha görücüye çıktı.

Cannes’da 14 Ekim’de başlayan ve dizi filmlerin, TV formatlarının uluslararası pazarlandığı en büyük fuar olan MIPCOM’da ‘Erkenci Kuş’ dizisi de bir kez daha görücüye çıktı.


Can Yaman ve Erkenci Kuş dizisinin yapımcısı Faruk Turgut da yarın Cannes’a gidiyor.
‘Erkenci Kuş’ MIPCOM‘da, her türlü TV yapımını uluslararası pazarlayan Global Agency şirketince, yeni ülkeler için görücüye çıkarılırken, Can Yaman da bu şirket tarafından dizinin lansmanı için Cannes’a davet edilmişti.


Cannes’ın merkezinde Festival Sarayı’nın bulunduğu La Croisette caddesinde bir binanın yan cephesine dizinin baş rol oyuncusu Can Yaman’ın afişi giydirildi.


Afişin üzerinde, yarın öğleden sonra saat 6’da dizinin standında Can Yaman’ın da olacağı belirtiliyor. Ünlü oyuncu iki hafta önce yaptığı açıklamada, "İlk defa orada bir binada dizi afişi değil de benim afişim yer alacakmış. Bunu öğrendik. Biz de buna davetliyiz Biz de Roma’dan Cannes’a geçeceğiz bu davet için"diyerek heyecanını gazetecilerle paylaşmıştı.

MIPCOM’a bu yıl Türkiye’den toplam 124 dizi ve yapım yabancı alıcılara sunulurken, tüm dünyadan alıcı ve satıcı olarak 13 bin 800 temsilci katılıyor. Fuarda Amerika’dan 460, İngiltere’den 450,Fransa’dan 423, Almanya’dan 359, Rusya’dan 207, İspanya’dan 200, İtalya’dan 193, Çin’den 165, Japonya’dan 149, Kanada’dan 120, Hindistan’dan 113 dizi ve çeşitli TV yapımı alıcılara satılmaya çalışılıyor.


 BİLAL ÖZCAN'IN NOTU:
40 yıldır Cannes'daki çeşitli etkinlikleri takip eden bir gazeteci olarak söylemem gerekir, orada görücüye çıkan çok sayıda filmin, dizinin TV yapımının oyuncularının, sunucularının dev afişleri La Croisette Caddesi üzerinde binaların cephelerinde asılır. Bu Can Yaman'a özgü bir şey değil. Bir pazarlama yöntemidir.

YORUM YAP
YORUMLAR