Bensu Soral, Hakan Baş bilinmeyenleri...

2015 yılından beri birlikte olan, geçen yıl da nikâh masasına oturan Bensu Soral ile Hakan Baş’ın boşanacağı iddiası magazin gündeminde yer alıyor

Bensu Soral ve Hakan Baş merak edilen isimler arasında yerini aldı. Güzel oyuncu Bensu Soral ve 2015 yılından beri birlikte olan Hakan Baş, geçtiğimiz sene nikah masasına oturmuştu. Çiftin boşanacakları iddiası magazin gündeminde yer alıyor. İçerde dizisinde canlandırdığı Melek karakteri ile yıldızı daha da parlayan Soral ve eşi ile ilgili merak edilenler haberimizde sizlerle.

BENSU SORAL VE  HAKAN BAŞ BOŞANIYOR MU?

2015 yılından beri birlikte olan, geçen yıl da nikâh masasına oturan Bensu Soral ile Hakan Baş’ın yakın çevresinde “kriz” dedikoduları dolaşmaya başladı.

İddiaya göre daha önce kıskançlık nedeniyle birkaç kez tartışan çiftin evinde bir süre önce öncekilerden daha ciddi bir tartışma yaşandı. Soral ile Baş'ın o yüzden gergin günler geçirdiği konuşuluyor.

DİKKAT ÇEKEN SOSYAL MEDYA DETAYI

Bensu Soral ve Hakan Baş’ın uzun zamandır sosyal medya hesaplarından fotoğraf paylaşmamaları dikkat çekti. Soral, en son 14 Şubat Sevgiler Günü’nde paylaşım yaparken Hakan Baş da 23 Mart’ta eşinin doğum gününü kutlamış.

BENSU SORAL KİMDİR?

23 Mart 1991 tarihinde Bursa'da dünyaya gelmiştir. Bursa'da bulunan İnegöl Anadolu Lisesi'nde öğrenim gördü. Ardından,  Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'de grafik üzerine eğitim görmeye başladı. Ablası Hande Soral'ın da desteğiyle oyunculuğa başlayan Bensu Soral, İlk defa Yol Ayrımı dizisi ile televizyon ekranlarına çıktı. Aynı zamanda 2008'de vizyona giren Vicdan dizisinin oyuncu kadrosunda yer aldı.

Boynu Bükükler isimli gençlik komedisi dizisinde ana karakterlerin biri olan Miray'ı, 2015'te ise Tatlı Küçük Yalancılar dizisinde Aslı Metiner karakterini canlandırdı. 2016 yılında çekilmiş ve büyük reyting toplamış 'İçerde' adlı dizide Çetin Tekindor'un canlandırdığı "Kebapçı Celal"in avukatlığını yapan "Melek" karakterini canlandırmıştır ve bu rolle popülerlik kazanmıştır.

HAKAN BAŞ KİMDİR?

1983 yılında İstanbul’da doğan Hakan Baş, ortaokul ve lise eğitimini Üsküdar Amerikan Lisesi’nde tamamlamıştır. Lise ve üniversite yıllarında aynı zamanda profesyonel olarak yüzme sporu yapmış, eski rekortmen milli yüzücüdür. Fenerbahçe ve milli takım adına birçok müsabakaya katılmıştır.

Cornell Üniversitesi’nde aldığı Ekonomi lisansının ardından New York’ta Bank of America’da iki yıl, İstanbul’da Raymond James’te bir yıl boyunca yatırım bankacılığı alanında görev almıştır. Yale Üniversitesi’nde tamamladığı MBA yüksek lisansının ardından 2010’da Türkiye’ye dönen Hakan Baş, bir süreliğine Garanti Bankası Stratejik Planlama departmanında Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

Yale Üniversitesi’ndeki eğitimi sırasında aldığı ‘İş Planlama’ ve ‘Girişim Sermayesi’ derslerinde üstün başarılar elde etmiş ve bu yönde olan ilgisini keşfetmiş olan Baş, asıl hedefi olan girişimcilik serüvenine ise Garanti Bankası’nda bulunduğu sürede adımını atmıştır. İş dünyasında yatırım bankacılığı yaptığı sürede elde ettiği deneyim ve bilgi birikimini de kullanarak Sidar Şahin’le birlikte Ekim 2010’da Peak Games adlı sosyal oyun şirketini kurmuştur. Peak Games, şu an dünyanın 3. en büyük sosyal oyun şirketi konumundadır.

Peak Games sonrası sektördeki fırsatları değerlendirmeye başlayan Baş, Mart 2011’de Alper Özdemir’le birlikte Krombera isimli dijital pazarlama ajansını kurmuştur. Geçtiğimiz iki sene boyunca hızla büyüyen Krombera, şu an farklı sektörlerin lider oyuncularına dijital alanda 360 derece hizmet vermektedir.

Son yıllarda e-ticaret sektöründeki hareketliliği de değerlendirmek isteyen Hakan Baş, 2012 Şubat ayında şu an Türkiye’nin önde gelen moda e-ticaret sitelerinden olan Lidyana.com’u kurmuştur. Kuruluştan sonra 18 ay içinde Rus yatırım fonu Runet ve Alman yatırım grubu Burda International’dan iki tur yatırım alan Lidyana.com, Wired UK dergisinin 2012’deki “Avrupa’nın En Gözde Girişimleri” listesine Türkiye’den liste başı olarak girmiştir.

2014 ve 2015 senelerinde Alper Özdemir’le beraber Anibera adlı animasyon, Probera adlı prodüksiyon ve Berabera adlı PR şirketlerini kurmuşlardır, ve tüm bu şirketleri Bera Medya Grubu adı altında toplamışlardır.

2016’da ise espor alanına hızlı bir giriş yapan Hakan Baş, Kaan Karamancı ve Alper Özdemir’le beraber Supermassive adlı LoL takımını kurmuş ve bu takım ilk senesinde şampiyon olmuştur. Son olarak da genç bir ekiple Groop adlı bir chat uygulaması kurmuşlardır.

Bilgi Üniversitesi, ODTÜ ve İTÜ tarafından farklı yıllarda “yılın girişimcisi” olarak ödüllendirilen Hakan Baş, aynı zamanda Wired UK tarafından “teknolojiye yön veren global 100 isim”den biri olarak adlandırılmıştır.

Hakan Baş aynı zamanda Türkiye Girişimcilik Vakfı kurucu YK üyesi, Endeavor Türkiye Danışma Kurulu üyesi, SosyalBen YK üyesi, Büyük Kulüp üyesi ve Fenerbahçe SK kongre üyesidir.

YORUM YAP
YORUMLAR