Baba dizisinin Emin Saruhan'ı Haluk Bilginer'in unutulmayan 4 projesi

Televizyon kariyerine başladığı günden bu yana birçok işte rol alan Haluk Bilginer, her karakterinde başarılı performanslar sergilemeyi başladı.

Efsane kadro denilebilecek bir sınıfta okuyarak Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Haluk Bilginer, İngiltere'de de hem tiyatro yapmış hem de dizilerde rol almıştı. Televizyonda pek çok işte rol alan Haluk Bilginer, unutulmaz birçok projede kendisine yer buldu.

Şimdilerde Baba dizisindeki Emin Saruhanlı performansıyla hayran bırakan Haluk Bilginer'in, geçmiş televizyon kariyerinde unutulması neredeyse imkansız 4 rolü bulunuyor. Baba dizisindeki Emin Saruhanlı karakteri kadar akılda kalıcı olan bu performansları, tek bir haberde derledik. 

HALUK BİLGİNER'İN UNUTULMAZ 4 ROLÜ

1 - GÜLŞEN AĞABEY 

TRT1 dizisi olan Gülşen Ağabey'de Haluk Bilginer'i, gazeteye gelen mektuplara yanıt veren bir gazeteci rolünde izlemiştik. Sit-com tadındaki bu dizi tam 115 bölüm sürmüştü. Kadrosunda; Yıldıray Şahinler, Nilüfer Açıkalın, Olgun Şimşek ve Peker Açıkalın gibi isimler de yer almıştı.

2 - EYVAH BABAM / EYVAH KIZIM BÜYÜDÜ

İki seri halinde toplamda 73 bölüm süren bu dizi kuşkusuz; özellikle '90-'94 aralığında doğan çocukların muhakkak izlediği dizilerdendi. Kızına aşırı düşkün, her şeye çabuk parlayan ve kıskanç tatlı bir babayı oynayan Haluk Bilginer'e bu dizide başrolde Yıldız Asyalı eşlik etmişti. Arda Kural'ın yıldızı da bu dizide parlamıştı. 

3 - TATLI HAYAT

Bu dizi için doğum yılı skalasını yükseltmek mümkün olacaktır. '90 ve '99 yılları arasında doğan herkesin akşamları ailesiyle izledikleri bu sit-com dizisindeki İhsan rolü, Haluk Bilginer'in en unutulmaz rollerindendi. Bilginer'e bu dizide; Türkan Şoray, Çolpan İlhan, Neco, Emre Altuğ, Asuman Dabak ve Gamze Özçelik gibi isimler eşlik etmişti.

4 - EZEL

Türk televizyonlarının da efsaneleri arasında yer alan Ezel dizisinde Kenan Birkan rolünü oynayan Bilginer, tüm TV kariyeri içerisindeki karakterlerinde adeta ters köşe yapmıştı. Haluk Bilginer'in bu dizideki sahne arkadaşları; Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuncel Kurtiz olmuştu.

YORUM YAP
YORUMLAR