Aspir her derde deva! Hem zayılatıyor hem cilt güzelleştiriyor...

Türkiye'de üretimi 2000'li yılların başından itibaren yaygınlaşan aspir bitkisi, vücudun hem içeriden hem de dışarıdan onarımına önemli katkı sunuyor.

Türkiye'de 2000'li yılların başından itibaren üretimi hız kazanan aspir bitkisinden elde edilen yağın, içerdiği faydalı asit sayesinde vücudu hem içten hem de dıştan güzelleştirdiği belirtildi.

LA olarak da bilinen "Conjugated Linoleic Acid" içeren aspir yağı, hem kilo vermeye ve cildin güneşten korunmasına hem de cilt lekeleri, kırışıklıklar ile çatlaklarının onarımına yardımcı oluyor.Türkiye Aspir Derneği Başkanı da olan Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Endüstri Bitkileri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fikret Akınerdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aspir bitkisinden elde edilen yağın bütün dünyada rağbet gördüğünü söyledi.

Aspirin, Türkiye'de kolay yetişen bir bitki olmasının sağlık hassasiyeti olan herkes için büyük fırsat olduğunu dile getiren Akınerdem, bu yağın kullanımı yaygın olan ayçiçek ve zeytin yağı gibi sofralarda yer alabileceğine dikkati çekti.Akınerdem, aspir yağının yemeklerde ve salatalarda kullanılabileceğini belirterek,

"Ben evde yumurtamı aspir yağıyla pişiriyorum. Mükemmel, harika bir tadı var. Son zamanlarda çevremdeki aspir yağı kullanıcılarından da çok güzel övgüler duydum." dedi.Aspirin vücuda faydasının keşfedildiğine ve özellikle yurt dışında büyük ilgi gördüğüne değinen Akınerdem, aspir yağının, vücuttaki yağların yakılmasını ve dışarı atılmasını sağladığını, metabolizmayı hızlandırarak kişilere kolay kilo verdirdiğini aktardı.

YORUM YAP
YORUMLAR