Angelina Jolie ile Brad Pitt'in velayet davasında yeni gelişme

2016 yılında ayrılık kararı alan Brad Pitt ile Angelina Jolie çocuklarının velayeti için hukuk mücadelesine başladı.

Bir dönemin en popüler çiftlerinden olan Brad Pitt ile Angelina Jolie 2016 yılında birlikteliklerini şiddetli geçimsizlik nedeniyle bitirme kararı aldı. Brad Pitt'in kendisine fiziksel saldırıda bulunduğu iddiasında bulunan Angelina Jolie, eski eşiyle ayrılık sonrası Maddox, Pax, Zahara, Shiloh, Knox ve Vivienne adındaki altı çocuğunun velayeti için karşı karşıya gelmişti.

ABD basınında çıkan haberlere göre; Jolie, çocuklarının velayeti için Pitt'le girdiği davaya bakan yargıç John W. Ouderkirk'i eleştirerek mahkemelere aile içi şiddet eğitimi verilmesi gerektiğini belirtti. Angelina Jolie, yazdığı 29 Eylül tarihli mektupta, çocuklarının mahkemede aile içi şiddetle ilgili ifade vermesi talebini reddeden yargıcı 'ön yargılı' olmakla ve Brad Pitt'in tarafını tutmakla suçladı.

Brad Pitt'e yakın kaynaklar ise The Post gazetesine yaptıkları açıklamada, Angelina Jolie'nin gerçekleri çarpıtmak için her zamanki taktiklerini kullandığını, bu amaçla yargıcın itibarını zedelemeye çalıştığını savundu.

Yargıç John W. Ouderkirk, 2021'de çiftin 6 çocuklarının ortak velayetine eşit olarak sahip olması gerektiğine karar vermişti. Angelina Jolie o dönemde de yargıcın davadan alınması için talepte bulunmuştu.

YORUM YAP
YORUMLAR